no są jeszcze porządni ludzie, chociaż chęci wykazują :P:P ja tam chyba ide zaraz spac :szeroki_usmiech ale fajnie było :P jakby nastepna biba sie szykowała dajcie koniecznie znać 8)
Maty wygłuszające do drzwi
Zwiń
X
-
Maty wygłuszające do drzwi
Słyszałem, że polskie APP są tanie, ale twardnieją i łamią się w zimie.
Znam jeszcze firmę Dynamat, ale tam zestaw mat na parę drzwi kosztuje "tylko" 219 PLN
Jest jeszcze druga polska firma BOLL ale nic nie wiem o jej produktach.
Szukałem na forum ale nie znalazłem zbyt wiele informacji.
Mam pytanie, jakiej firmy maty stosujecie do wygłuszania drzwi ?Power is nothing without control !
"Samochód nie powinien wyglądać na szybszy niż jest" - zasłyszane na forum (napisał paulm)
-
-
Zamieszczone przez MaicroftGabka owszem, ale od wewnetrznej czesci tapicerki. Inaczej gabka jak nia wygluszysz drzwi namoknie a wtedy zaczna pojawiac sie tez inne minusy niz duza masa takich drzwi.
jak zalozysz gabke to zaraz bedzie ruda.
Komentarz
-
-
Folie wywal !!!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftJak robic, to raz a porzadnie. Dobra gabka akustyczna tez troche kosztuje. Uwazam ze jak sie za to zabrac to zrobic od poczatku do konca, niz potem zastanawiac sie czy tak by bylo lepiej czy nie.
Czy może mi ktoś odpowiedzieć na moje wcześniejsze pytanieops:
Komentarz
-
-
Myślałem o wyklejeniu wewnętrznej strony drzwi gąbką akustyczną ale nie wiem czy to ma jakiś sens i przyniesie spodziewany efekt. Poniżej podaję link do firmy, która sprzedaje takie materiały wygłuszające.
Wiem, że na zewnętrzną stronę drzwi muszę przykleić maty, ale jakie bitumiczne czy polimerowe - czym to się różni ?
Mają być na foli aluminiowej czy nie i jakiej firmy ?
Słyszałem, że niektórzy wygłuszają o zgrozo matami dekarskimi :shock:Power is nothing without control !
"Samochód nie powinien wyglądać na szybszy niż jest" - zasłyszane na forum (napisał paulm)
Komentarz
-
-
Ja wyklejalem drzwi matami bitumicznymi firmy boll o ile pamietam, ale pewien nie jestem :twisted: w kazdym razie kupionymi od Nexus`a :wink: . Na wewnetrzna strone poszly maty miekkie a na zewnetrzna sztywniejsze. Roznica przed i po jest ogromna, glosniki wreszcie graja tak jak powinny. Zadnych dodatkowych gabek nie wyklejalemBMW E46 320d by MT 184PS@406Nm
CR-V 2,2 i-ctdi
Perfectservice by Dobrygrześwawa
Komentarz
-
-
Na drzwi wewnatrz zawsze mozna przykleic z dwie lub nawet 3 wartstwy.
To musi ważyć kilka klogramów.
Z tego co widzę w materiałach do których odwołuje się Nexus6 wszyscy przeważnie wygłuszają matami Dynamat i to na foli aluminiowej.
Wygląda na to, że lepiej odpuścić sobie polskie wynalazki.
Prawdopodobnie zdecyduję się na wygłuszenie materiałami Dynamat
Ale jeszcze nie wiem czy nakładać tylko na zewnątrz czy w środku też.
Gdzie kupić panele do montażu głośników w drzwiach ?Power is nothing without control !
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftNa drzwi wewnatrz zawsze mozna przykleic z dwie lub nawet 3 wartstwy. A poczycie samej tapicerki od srodka wyklejaja jeszcze silikonem - taka domowa metoda, ale kazdy wie jak tlumi silikon.Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Ta rurke wzmacniajaca oklejaja z 'dolu' i z 'gory' Ale z tego co sie orientowalem to maty sa roznych grubosci. Moze tu cos mozna jeszcze zakombinowac.
I tu bardziej chodzi o elastycznosc tych mat. Dzwiek odbity od blachy ma ten charakterystyczny odglos a od maty wytlumia sie. Czym mata jest mieksza tym fala dzwiekowa lagodniej sie rozchodzi.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez LIFEA drzwi się wtedy nie urwią ?
To musi ważyć kilka klogramów.
Zamieszczone przez LIFEZ tego co widzę w materiałach do których odwołuje się Nexus6 wszyscy przeważnie wygłuszają matami Dynamat i to na foli aluminiowej.
Wygląda na to, że lepiej odpuścić sobie polskie wynalazki.
Prawdopodobnie zdecyduję się na wygłuszenie materiałami Dynamat
Zamieszczone przez LIFEAle jeszcze nie wiem czy nakładać tylko na zewnątrz czy w środku też.
Gdzie kupić panele do montażu głośników w drzwiach ?
Wszyscy którzy zabieracie się za wygłuszanie - pamiętajcie o dokładnym oczyszczeniu powierzchni na którą kleicie maty :!: :!: :!: Jeżeli tego nie zrobicie może się to skończyć tak jak na poniższych zdjeciach:
To zdjęcia auta jednego z naszych forumowych kolegów, jak uzna za stosowne to napisze kilka słów na ten temat.
Prawdę mówiąc jak to zobaczyłem to robiłem szybki rachunek sumienia jak dokłądnie oczyściłem swoje drzwiops:
ad:
Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftDzwiek odbity od blachy ma ten charakterystyczny odglos a od maty wytlumia sie. Czym mata jest mieksza tym fala dzwiekowa lagodniej sie rozchodzi.
With age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftI wyglada to na oklejenie dynamatem, bo widze tam ten charakterystyczny niebieski kolorek.Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
Komentarz